Турският президент Реджеп Ердоган ще посети Германия следващия петък, съобщи германското правителство

...
Турският президент Реджеп Ердоган ще посети Германия следващия петък, съобщи германското правителство
Коментари Харесай

Ердоган ще посети Германия на 17 ноември

Турският президент Реджеп Ердоган ще посети Германия идващия петък, заяви немското държавно управление след седмици на спекулации, съобщи ДПА.

Ердоган ще се срещне с канцлера Олаф Шолц и с президента Франк-Валтер Щайнмайер, заяви през днешния ден в Берлин заместник-говорителката на държавното управление Кристиане Хофман.

Седмици наред се спекулираше с визитата, в това число дали Ердоган ще участва на приятелския футболен мач сред Германия и Турция на 18 ноември. 

До момента няма публично удостоверение от турска страна, отбелязва ДПА. 

Това ще бъде първото посещаване на Ердоган в Германия от 2020 година В Германия живеят към 3 милиона души с турски генезис.

Разговорите сред двамата водачи евентуално ще са напрегнати що се отнася до въпроса за войната в Газа, показва организацията. Ердоган е неприкрит критик на Израел и жигосва продължаващите бомбардировки в Газа от началото на спора с " Хамас " на 7 октомври. 

Германските водачи в това време декларират, че Германия носи специфична отговорност за ориста на евреите и сигурността на Израел след Холокоста през Втората международна война, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР